Малчевски: СДСМ заборавија на Глигоров и Црвенковски

Loading...

Го заборавија дури и според нив архитектот на Македонија, а тоа е Киро Глигоров. Името не му го спомнуваат, а камо ли да направат нешто во негова чест. Фондацијата Киро Глигоров е мртва и тоа е најголем доказ за какви вредности се залага ова раководство на СДСМ. Тука, до крај да бидеме искрени, го заборавија и Бранко Црвенковски. Освен она ми даде подршка по телефон, што личи на онаа позната максима „си намигнавме“ името не сакаат да му го спомнат, а ги направи луѓе!

Замислете да го кандидираа Владимир Глигоров, според мене единствениот човек кој во овој момент можеше да ја обедини СДСМ и да и нанесе сериозен пораз на опозицијата! Но времето поминува, а навиките не се менуваат! Кој ли во СДСМ се плаши од професионалци, реализирани и искусни луѓе?

Целиот текст на Плус инфо

loading...
You might also like