Се бара оставка од пратеникот за кој рокна бомба дека купувал кокаин

Loading...

Пратеникот на СДСМ кој во „аудио бомба“ објавена на руската социјална мрежа ВК е посочен како лице кое преку телефон купува дрога го нема јавно да негира дека се работи за него.

Иако голем број медиуми и многу корисници на соцјалните мрежи веќе го објавија неговото име и позиција тој се уште молчи и не реагира јавно за аудио материјалот во кој се нарачува половина грам кокаин на домашна адреса и за услугата се нуди 2500 денари.

Посочениот пратеник на СДСМ на располагање освен демант има и законска можност да побара вештачење на аудио материјалот со цел да се утврди дека не се работи за неговиот глас.

Пратеникот меѓу другото може да објасни дали половина грам се однесува на кокаин или можеби отров за глувци како што се шпекулира на социјалните мрежи, но тогаш ќе има проблем во приказната затоа што отров за глуви не се доставува дома ниту пак тој чини 2500 денари.

loading...
You might also like