Може не им држи да удрат на некој поголем криминалец или тајкун, ама затоа избркаа ѓубраџија од работа

Loading...

Откако на социјалните мрежи се појави како вработен во ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје, фрла ѓубре во реката Вардар, раководството на претпријатието реши да го отстрани од работното место.

„По повод видео-материјалот објавен на неколку портали и на социјалните мрежи, каде што е прикажан вработен во ЈП „Комунална хигиена“-Скопје како собраниот отпад го исфрла во реката Вардар, раководството на Претпријатието сака да ја информира јавноста дека беа преземени сите мерки за расчистување на овој случај.

Станува збор за работник ангажиран во Одделението за одржување на јавната чистота, којшто сторил тежок дисциплински прекршок, притоа сериозно нарушувајќи го угледот на ЈП „Комунална хигиена“-Скопје.

Од овие причини беше донесена одлука денеска – 10.06.2019г., ова лице да биде отстрането од работното место.

ЈП „Комунална хигиена“-С

loading...
You might also like