Тасевски спука по Тричко: Дали ќе возеше џип ако предците не го измислеа тркалото?

Loading...
Sasho Tasevski
48 mins

За Тричко не биле важни предците зашто Гомбрович така рекол. Важни сме биле само ние денес, што правиме и како живееме. Такашто, не е важно што бил Гоце Делчев, Бугар или наш. Предок бил, умрен е и затоа не може ништо да направи за нас. И ј..о нас Гоце така?
Дооообро.
Само, да ве пита баба нешто двајцата и тебе и Гомбрович, доста ја питувате вие неа. Тричко дали ќе возеше џип ако предците не го измислеа тркалото? И дали ти и Гомбрович ќе се родевте, ако пар предци кои ги викавте мама и тато, сексуално не општеа да ве направат?
И така додека ние го читаме Гомбрович и се откажуваме полека од секој предок, Бугарите и Грците си ги посвојуваат. Изгледа глупи се, не го читале Гомбрович. Ј.. О те Гомбрович

loading...
You might also like