Љубчо: И Никола Карев беше бугарин?

Loading...

– Гоце Делчев беше учител и директор во бугарското училиште во Штип. Тогаш немаше македонски училишта, имаше српски, грчки, бугарски, е зошто Гоце Делчев избрал да биде директор во Бугарското училиште?

И не само Гоце Делчев, и Дамјан Груев, Ѓорче Петров, Никола Карев, Пере Тошев, сите тие беа учители во бугарските училишта во Република Македонија. Ние сами бегаме од некои работи кои се јасни ко два и два…- рече Георгиевски.

loading...
You might also like