Ковачев: Му честитам на Пендаровски тој е прв Претседател што признал дека Гоце Делчев е бугарин

Loading...

Статус на Андреј Ковачев, Евро – пратеникот кој застапува тврди тези за спорните револуционери во договарањето на комисиите од Македонска и Бугарска страна: ,,Му честитам на македонскиот претседател, г-дин Пендаровски! За првпат од 1944 година ја слушаме од Скопје вистината за Гоце Делчев! Да, тој се прогласи за етнички Бугарин, без толкувања!

Вистина е, исто така, дека тој се борел за автономна Македонија во рамките на Отоманската Империја. Многу подоцна, македонските Бугари Тодор Александров и Иван Михајлов поставуваат за цел на ВМРО независна Македонија, ослободена од српската окупација!

loading...
You might also like