Универзитетска Професорка најави дека гола ќе шета на парадата на гордоста

Loading...

Мирјана Најчевска во „ClickPlus” даде интересно видување околу маргинализираните групи. Таа смета дека тоа се децата и старите луѓе, и дека старите луѓе треба да излезат голи на улица и да ги бараат своите права, додавајќи дека таа прва ќе излезе.

– Прават паради , да се побунат за тепањето и просјачењето и да се побунат против малтретирањето психичко и физичко од родителите и наставниците па може тогаш и ќе ги забележите треба старите да се појават и да почнат да се бунат за тоа што не можат да земат кредити, затоа што не можат осигурување да земат затоа што медицината воопшто не им обрнува внимание, туку Брза помош не ти доаѓа над 70 години и тогаш јас сум за сите стари лица голи да излезат на улица да направат парада во која можеби
ќе го привлечат вниманието, истакна на дебатата професорката Мирјана Најчевска која добил аплауз од сите присутни.

loading...
You might also like