Италианските медиуми пишуваат за скандалот со Рашковски: Цигани како нас

Loading...

Во италијанскиот печат ова утро осамна наслов „Тендер за Лепонардо: Цигани како нас“. Пишувајќи за скандалот во Скопје, италијанската јавност се запознава со содржината на снимениот разговор за кој што генералниот секретар на владата Драги Рашковски призна дека гласот е негов, а станува збор за договарање дополнување на документација и реализација на тендер за набавка од италијанска компанија.

Италијанскиот весник Ла Верита ја пренесуваат содржината на разговорот, па додаваат дека во Македонија се пуштаат тајни аудио снимки од разговори за „порамнување на сметките“. Според тие снимки Генералниот секретар на Зоран Заев размислува за малверзации и финти со тендерска документација, анализира весникот. „Жртва- Плоштад Монтеграпа“, пишува Ла Верита. Всушност плоштадот Монтеграпа е адресата на седиштето на компанијата Леонардо.

loading...
You might also like