Експлозија на сведок: Мијалков имаше таква опрема што можеше да прислушкува и од дома

Loading...

Свиркачот Зонко Костовски, кој заедно со Ѓорѓи Лазаревски ја открија аферата за нелегалното прислушување во УБК, во моментот сведочи на судењето за случајот „Таргет и Тврдина“.

Соочен со Сашо Мијалков, и со останатите обвинети, тој сведоштвото го започна раскажувајќи за кариерата во МВР. Во 1993 година бил вработен како почетник инженер, за две години бил самостоен инженер, а во 1998 година бил на позцијата главен инженер.

 

loading...
You might also like