И Јанкуловска нема да лежи во затвор

Loading...

Екс министерката за внатрешни работи Гордана Јанкулоска за 16 дена треба да се појави во затворот во Скопје на издржува четригодишна затворска казна, објави А1 он.

За порталот од Врховниот суд и адвокатите на екс министерката потврдиле дека заедно со барањето за вонредно преиспитување на пресудата на Кривичниот суд, Јанкулоска приложила барање за времена казна, што значи дека дури не одлучи највисокит суд, казната нема да биде извршена.

Од судот велат дека ваквите барање се извршуваат итно, но одлуката уште не е донесена.

Ваков ист обид направи и Владо Бучковски кој беше осуден за набавка на резервни делови на армиските тенкови со која го оштети државниот буџет за 2 милиони евра.

loading...
You might also like