Комитите ќе излезат на денот на парадата на гордоста со транспаренти: Не биди пе*ер?

Loading...

Не биди пе.ер, смени го името на настанот !
Свежи се сеќавањата кога се одржа најмасовниот собир на народ по било кој основ во историјата на Македонија.
Вардар ја покори Европа!
Изливи на емоции, славје, дочеци. дефиле, огномети, приотехника, сплотеност, заедништво, љубов, гордост…Човечко достоинство.
Се отпеа химната на Комити…
Химната на Вардар…
Химната на Македонија…
Од 150.000 грла, моќно…Се изгубија нерви, се пролеаа солзи, се случи невидена еуфорија, општо славје во речиси секој дом на нашата земја Македонија.
Настанот сите заеднички го препознавме и прифативме како “Македонска парада на гордоста”, Македонска – само поради тоа што нели географската одредница не менува ништо, и си останува “Парада на гордоста” како суштина…
Е сега некои сакаат таа суштина да ја изменат, искриват, и експлоатирајќи го веќе искористениот слоган и повик за нешто суштинско и општонародно, промовираат нешто бизарно и во најмала рака навредливо.
Веруваме дека не бараме многу, па знаете ли дека таму негде на брдовитиот Балкан има една држава на која и го променуваат името против волјата на нејзиниот народ, а вие за едно име на настан сте биле…бре!
Македонска Парада на Гордоста е веќе одржана на ден 3 Јуни, 2019г. во Скопје, Република Македонија.
Затоа стварно не бидете пе.ери, сменете го името на настанот !!!
#КултурнитеМомциОдЗападот #ЦрвеноЦрнаАрмијаНаГотовс

loading...
You might also like